Ifølge Bloomberg har både Apple og Qualcomm forsøgt at sikre sig eksklusivretten til chips fra Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. TSMC afslog dog budene på omkring $1 milliard, da de hellere ville ære mere frit stillet i forhold til at kune sælge til flere forskellige.

Apples motivation skal især ses i lyset af, at Apple vil gøre sig mere uafhængig af Samsungs, der i øjeblikket producerer hovedchippen til Apples iOS-enheder. Qualcooms motivation er, at de ikke selv kan producere chips nok til at følge med efterspørgslen i et boomende marked for håndholdte enheder.

TSMC har dog på det seneste åbnet op for, at de kan reservere en enkelt eller to af deres produktionsfaciliter til en enkelt selskab. Det er dog uklart om Apple er interesserede idet, når nu de ikke kan få den fulde eksklusivitet.

Det er ikke første gang Apple og TSMC nævnes som partnere. I juli sidste år var der også rygter om at TSMC ville overtage produktionen af Apples Ax-processorer, men det skulle være faldet itl jorden på grund af problemer med produktionen. TSMC's testproduktion levede ganske enkelt ikke op til forventningerne.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.