Apple er i gang med at opbygge et internt hold til udvikling af stemmegenkendelsesteknologi, skriver Wired. Hidtil har Apple benyttet teknologi fra firmaet Nuance. Det er netop fra Nuance at flere af Apples nyansættelser er sket. Det gælder folk på alle niveauer lige fra ledelse til udvikling. Ansættelserne er sket i løbet af de sidste par år, men er efter sigende taget til i styrke på det seneste. Ifølge en forsker ved University of Toronto er Apple i gang med at samle et "meget stærkt hold til forskning i stemmegenkendelse".

Historien melder ikke noget om, hvorfor Apple selv vil i gang med opgaven, men man må forvente at det skyldes, at Apple ikke er tilfreds med hvad Nuance tilbyder. Det kunne eksempelvis være træghed i forhold til at få bredt teknologien ud til flere sprog. I hvert fald har Apple på det seneste søgt efter folk med blandt andet dansk som modersmål til deres nye interne hold.

For nogle uger siden var der rygter om, at Samsung var i forhandlinger om at overtage Nuance. Om der er forbindelse til at Apple nu vil droppe Nuance, vides ikke, men det er ikke utænkeligt, at Nuance med udsigt til at miste en af sine største kunder, begynder at se sig om efter et nyt partnerskab. Der har tidligere været rygter om, at Apple var interesseret i at købe Nuance, men at Nuance afviste Apples bud.

Hvornår Apple i givet fald er klar med deres egen løsning, er der ikke noget bud på. Allerede i iOS 8, der kommer til efteråret, er Apple dog klar med diktatmulighed (stemme til tekst) på flere sprog herunder dansk.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.