Apples projekt med at udvikle en selvkørende elbil er langt fra skottet, som der ellers har været rygter om. Der er nemlig friske oplysninger om, at Apple har holdt møder med mindste fire forskellige mulige producenter af LiDAR-sensorer til selvkørende biler. Det oplyser Reuters.

LiDAR er en sammentrækning af "light" og "radar" og er en teknologi til at måle afstande med meget præcist. Det sker ved at der udsendes laser-pulser med høj frekvens samtidigt med at de enkelte pulser, typisk ved hjælp af et spejl, drejes ud i forskellige retninger. Den tid det tager de enkelte pulser at ramme et objekt og blive reflekteret tilbage til laseren, kan bruges til at beregne afstanden. Lidt ala et ekkolod eller sonar til både, men altså med lys i stedet for lyd.

LiDAR-sensorer er i dag ret store og koster typisk over $100.000. Det er dét Apple vil lave om på. Apple vil have LiDAR-sensorer der er mindre, billigere og nemmere at masseproducere end de nuværende, der ikke er pålidelige nok til masseproducerede biler. Apple skulle efter sigende sætte baren ret højt og kræve et revolutionerende design.

Siden starten af 2017 har Apple testet selvkørende biler på gaden i Cupertino. Projektet har kodenavnet Titan og beskæftiger omkring 1.200 personer.