Apple nye safirfabrik har fået installeret 518 kamre til produktion af safir mens yderligere 420 er på vej, skriver 9to5mac. For dem der ikke lige kan sin safirproduktionsydelse på fingrene, svarer det til at Apple vil kunne producere op mod 200 millioner safirglas i iPhone-størrelse om året. Det passer meget godt med at Apple sidste år solgte omkring 150 millioner iPhones.

Og safirglas til iPhone er lige hvad der er tale om, mener en analytiker, der har kigget nærmere på de maskiner Apple har indkøbt. Det kombineret med den massive mængde safir, der skal produceres, peger i retning af, at den kommende iPhone skal have et glas lavet af safir.

Safir er verdens næsthårdeste mineral, kun overgået af diamant. Det er betydeligt mere modstandsdygtigt over for at blive ridset end det Gorilla Glass, som Apple i dag benytter i sine enheder. Til gengæld er det også omkring 10 gange så dyrt. Det at få prisen ned, er givetvis et af Apples mål med at bygge sin egen fabrik.

En tidligere rapport fra de amerikanske myndigheder peger på, at Apple har planer om at starte safirproduktionen i denne måned.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.