Da Apple for nylig offentliggjorde, at de havde købt selskabet PrimeSense for næsten 2 milliarder kroner, gik de umiddelbare spekulationer på, at Apple ville benytte teknologien i et kommende Apple TV eller fjernsyn. PrimeSense står bag den teknologi, som Microsoft oprindeligt benyttede i deres Kinect-platform, som er blevet et stort spillehit.

PrimeSenses speciale er 3D dybdescanning. Det sker kort fortalt ved at udsende et usynligt lys med bølgelægder tæt på det infrarøde spektrum i et rum, og registrere refleksioner og brydninger. Dette giver en dybdevirkning, og gør det muligt at danne en computermodel af for eksempel en person eller et rum. Teknologien er så forfinet, at den kan puttes ind i en enkelt chip så lille, at den kan bygges ind i mobiltelefoner.

Det kan for eksempel benyttes til at man kan styre et spil eller apps via kropsbevægelser, eller for endnu mere realtiske augmented reality-apps. Der findes dog en lang række andre anvendelsesmuligheder for teknologien end alene som udvidet spillecontroller.

En af de oplagte er 3D scanning af personer eller ting, som man efterfølgende kan printe ud via en 3D-printer. Det vil sige, at man vil begynde at kunne kopiere 3D-objekter uden først at skulle computertegne en 3D-model. Et sjovt eksempel kunne være, at man kunne lave dukker, der forestiller en selv eller ens kat. Mere anvendeligt er kopier af ting, som man slider op. Eller at man køber et indretningsdims til hjemmet, og selv kopierer den i det ønskede antal. Om Apple vil gå ind på det område, er nok tvivlsomt, men på den anden side tilbyder Apple i dag allerede prints af almindelige fotos, så hvorfor ikke prints af virkelige ting.

En anden mulighed, som også bruges i dag er interaktive displays eller skilte i butikker, som kunderne kan kommunikere med. Noget Apple måske kunne bruge i deres butikker, men næppe noget de ville smide et par milliarder efter.

Hvad Apple præcis har i tankerne, ved vi selvfølgelig ikke, men et eller andet konkret må man forvente kommer ud af handlen, selvom Apple også ofte opkøber selskaber bare for at sikre sig ren grundviden, som så ender med at blive brugt til noget helt andet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.