Apple har annonceret at de har købt Shazam, der driver en tjeneste der kan genkende musik bare man spiller en lille stump af et nummer. Shazam har en selvstændig app til iOS og Mac og har siden iOS 8 også stået bag Siris funktion til musikgenkendelse. Hvis du hører en sang og spørger Siri hvem der spiller, så er det Shazams tjeneste der står bag. Shazam er desuden integreret med Apple Music.

I forbindelse med offentliggørelsen af købet udtaler Apple:

"Vi er begejstret over, at Shazam og dets talentfulde team bliver en del af Apple. Siden lanceringen af App Store har Shazam konsekvent rangeret som en af de mest populære apps til iOS. I dag bruges den af hundredvis af millioner af mennesker over hele verden på tværs af flere platforme. Apple Music og Shazam passer godt sammen, deler en passion for musikopdagelse og leverer gode musikoplevelser til vores brugere. Vi har spændende planer og vi glæder os til at slå os sammen med Shazam efter godkendelse af dagens aftale."

Apple løfter ikke sløret for hvad de har givet for Shazan men ifølge TechCrunch drejer det sig om $400 millioner. Det er i givet fald en del mindre end den $1 milliard Shazam blev vurderet til for bare et par år siden.