Siden slutningen af 2009 har det været rygter, spekulationer og ikke mindst ønsker om at Apple ville indbygge NFC-understøttelse i iPhonen. Apples præsentation af iOS 6 og den nye app Passbook, gør NFC-rygterne mere brandvarme end nogensinde. Passbook skal bruges til at holde styr på biografbilletter, medlemskort, boardingkort og andre billetter og kort, der har stregkoder eller QR-koder. Det betyder at man kan bruge sin iPhone, når man skal scanne sit boardingkort eller sit medlemskort i butikken før køb. Kobler man Passbook med NFC-understøttelse har vi en rigtig elektronisk pung, med hvilken man kan foretage betalinger i butikker etc.

Apple vi købe sensor-producent

Ifølge Reuters er Apple i gang med at købe AuthenTec for hvad der svarer til 2,2 milliarder kroner. AuthenTec er et hardwarefirma, der producerer sensorer til fingeraftrykslæsning. Det er ikke traditionelle optiske sensorer, men en type der aflæser det levende hudlag man har under hudens overflade.

Elektronisk pung

En af sensorerne er specifikt beregnet til at blive brugt til godkendelsesformål i forbindelse med mobile elektroniske punge, og det er klart, at det er i den retning vi skal kigge, for at finde Apples begrunde for at spendere over 2 milliarder kroner. Det handler ikke bare om at gøre det nemmere og mere sikkert end den nuværende firecifrede adgangskode på iPhonen. Det er noget større under opsejling - ingen tvivl om det.

Det store spørgsmål er sådan set bare, hvornår det sker. Umiddelbart virker det en kende sent i forhold til den kommende iPhone, men på den anden side kan arbejdet om integration af teknologien jo godt have kørt i flere måneder forud for opkøbet.

Vi er nok ikke de eneste, der glæder os til at se, hvad Apple har i posen?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.