Noget tyder på at Apple vil satse på OLED-skærmteknologien fremover. I følge en taiwanesisk hjemmeside har Apple i hvert fald planer om at investere i den lokale producent AU Optronics, der blandt andet producerer AMOLED-skærme. Apples investering skal gøre AU Optronics i stand til at levere højkvalitets AMOLED-skærme til den kommende iPhone.

AU Optronics har tidligere leveret LCD-skærme til iPhonen, men i dag bruger Apple primært skærme fra Sharp og Japan Display. AMOLED er dog ingen ny teknologi for AU Optronics. De har udviklet AMOLED-skærme i flere år, og begyndte sidste år at levere til Huawei og andre kinesiske telefonproducenter. Så sent som i december var der rygter om, at Apple har åbnet et laboratorium i Taiwan med det formål at udvikle en tyndere og bedre OLED-skærm, der kan masseproduceres i det antal Apple har brug for. Folkene på opgaven skulle netop være fra AU Optronics.

AU Optronicss aktier er, efter rygtet kom frem, steget markant, da et samarbejde med Apple vil øge deres omsætning og fortjeneste betydeligt. Selskabet selv har ikke ønsket at kommentere på rygtet.

Sidste gang Apple investerede i en producent, gik det helt galt. Apple pumpede milliarder i firmaet GT Advanced, der skulle producere safir til brug i iPhonens skærm. Det gik som bekendt ikke, og selskabet gik konkurs med store tab til følge. Det var dog også en noget mere uudviklet og risikabel teknologi sammenlignet med produktion af OLED-skærme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.