Apple har tilføjet et nyt punkt til deres "iOS developer guidelines", der instruerer iOS-udviklere i, hvilke ting, der er tilladt og ikke tilladt i App Store. Det nye punkt lyder: "2.25 Apps, der fremviser andre apps end dine egne med henblik på køb eller promovering, på en måde der svarer til eller kan forveksles med App Store, vil blive afvist."

Der er en lang række apps i App Store, hvis eneste formål er at være en oversigt over andre apps, hvilket Apple nu vil have ryddet op i. Traditionelt vil den nye regel ikke ramme eksisterende apps, der altså får lov at blive i App Store, men opdateringer af dem og nye apps vil ikke blive godkendt. Langsom men sikkert vil Aple altså komme af med disse apps, som Apple mener forvirrer brugerne. Det spiller givetvis også ind, at en del af disse apps manipulerer med rangeringen i App Store, hvilket Apple ikke bryder sig om.

Apple har lige siden åbningen af App Store haft retninglinjer, der forbød apps, der kan forveksles med Apples egne apps, hvilket den nye regel også er et eksempel på. Apple har på det seneste strammet gevaldigt op på, at der skal være noget reelt indhold i nye Apps. De vigtigste regler er, at apps der bare er ebøger bliver afvist (de skal i stedet i iBook Store) og at webapps bliver afvist. Der skal være en eller anden form for regulær iOS-funktionalitet i en app, før den er kvalificeret til App Store.

TechCrunch har mere om sagen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.