I 2011 sagsøge en gruppe lykkeriddere Apple med påstand om, at Apple ulovligt har et monopol med App Store. Sagsøgerne mener, at eftersom man ikke kan købe sin apps uden om App Store, resulterer det i højere priser.

Apple er ikke overraskende uenig, og beder i deres partshøring om at få sagen afvist, skriver Bloomberg.

At have monopol er ikke i sig selv ulovligt. Det bliver det først, når man udnytter sit monopol ved eksempelvis at forhindre konkurrenter i at komme ind på markedet eller at tage kunstigt høje priser. Ingen af delene er tilfældet hos Apple. Der er masser af telefoner at vælge mellem, og priserne er ikke noget Apple fastsætter, det gør den enkelte udvikler selv.

Software og hardware skal ikke ses som to uafhængige ting, men en samlet pakke, der skal vejes op mod andre samlede pakker, som en Samsung med Android eller en Nokia med Symbian. Der er således masser af steder at få stillet sin app-sult. Denne kobling er i øvrigt ikke unik for computerbranchen. Der findes også kaffemaskiner, der kun kan fungere med de kapsler producenten sælger, eller skrabere, der kun fungerer med producentens egne barberblade og så videre.

Men USA er selvfølgelig et frit land, så lykken i en retssag skal selvfølgelig prøves, må tanken have været. Om ikke anden, kan sagsøgerne, hvis de bliver afvist, altid sagsøge domstolen for at have monopol på at afsige dom i monopolsager...

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.