Det er ikke mere end to uger siden vi skrev, at Apple krævede en garanti på svimlende 2 milliarder euro af Motorola, som har stævnet Apple med krav om, at Apple lukker ned for iCloud i Europa. I Tyskland er det normalt at vinderen af en sådan sag stiller en garanti, for taberens omkostninger, hvis en appel senere skulle ændre på sagens afgørelse. Som sagt skrev vi, at Apple havde krævet en garanti på 2 milliarder euro. Det viser sig nu at være helt forkert, skriver Foss Patents, som også var kilden til de oprindelige oplysninger. De 2 milliarder euro er om året. Vi kan af gode grunde ikke vide, hvor længe sagen er om at blive afgjort, da det afhænger af eventuelle appeller etc, men Motorolas advokat nævner selv årstallet 2018. Det vil med andre ord sige, at det samlede beløb når helt op på 12 milliarder euro svarende til næsten 90 milliarder kroner. Dermed er Apples krav faktisk støre end den beløb Google for nylig købte Motorola for nemlig 9,3 milliarder euro - købet er dog ikke endeligt godkendt af konkurrencemyndighederne i USA.

Motorola vil kun skulle stille garanti for beløbet, hvis dommeren godkender Apples krav, samt hvis Motorola rent faktisk får ret i deres anklager mod Apple. Det er ikke unormalt, at retssager bruges som afpresningsmiddel i tvister om patentovertrædelser, for at lægge pres på modparten i forhandlingerne.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.