Tim Cook har meddelt, at Apple vil flytte produktionen af en af Mac-linjerne til USA næste år, skriver NBC. Apple vil investere omkring 600 millioner kroner i projektet.

Cook noterer, at det havde været nemt, at nøjes med at flytte selve samlingen til USA, men at de har besluttet sig for at gøre noget mere substantielt. Det vil sige, at også produktionen af enkeltdelene vil foregå i USA. Apple vil ikke nødvendigvis selv stå for produktionen, men klare det i samarbejde med andre. Det passer fint med, at Foxconn netop har meddelt, at de vil begynde at flytte produktion til USA.

Det er dog nemmere sagt end gjort. Alting produceres i Kina nu om dage. Skal man bruge 1 millioner skruer, så kan de fås på nabofabrikken i Kina. Et specielt stykke gummi produceres måske et par gader væk. Skal man have ændret noget, er det klaret på et par timer. Den går ikke i USA. Der findes slet ikke den samme tæthed af producenter af diverse ting, så logistikken bliver en udfordring. Tilgængeligheden er ganske enkelt bedre i Kina. Der er derfor meget nemmere at skalere produktionen op eller ned i Kina, hvor alting er lige ved hånden i forvejen.

En anden udfordring bliver arbejdskraften. Uddannelsessystemet i USA er ganske enkelt ikke lagt an på, at uddanne folk med den ekspertise det kræver, at producere elektronik i stor skala.

Cook vil ikke komme nærmere ind på hvilken Mac, der fremover skal produceres i USA. Man må dog nok forvente, at det er en forholdsvis lille produktion til at starte med. Det kunne derfor måske være Mac Pro, der er den Mac Apple sælger færrest af.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.