Det er ingen hemmelighed, at det at vi skal gå og huske så mange kodeord til alverdens ting, er et stort problem for sikkerheden. Enten fordi vi vælger samme kodeord til det hele. Ryger sikkerheden ét sted, ryger det alle steder. Eller også fordi vi vælger enkle kodeord, der er til at huske, men knap så sikre.

I et nyt patent viser Apple en ny tilgang til hvordan man kan sikre adgangen til ens iPhone uden kodeord, skriver Patently Apple. I stedet vil man få vist nogle fotos af mennesker man kender (fra ens kontaktdatabase), og blive bedt om at identificere dem. Identifikationen kan enten foregår ved at man siger vedkommendes navn højt, eller via nogle knapper med tilfældige navne. Af patentansøgningen fremgår det, at man selv vil kunne vælge, hvor mange fotos, der skal identificeres for at give adgang.

Sikkerheden i denne form for identifikation er selvfølgelig ikke på samme niveau som et kodeord på 12 tegn, men ideen om at spørge om noget personligt, som er nemt at huske, er faktisk meget god. Man kunne eventuelt kombinere tilpas mange forskellige personlige oplysninger for at øge sikkerheden. Metoden kan i hvert fald give en enkel sikkerhedskontrol, der sikrer mod at komplet fremmede folk får adgang.

Apple har tidligere via andre patentansøgninger vist interesse for godkendelse via fingeraftryksteknologi eller ved at bruge kameraet til et identificere og godkende ejeren af en iPhone.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.