Apple vil skrue op for produktionen af eget indhold og er klar til at investere $1 dollars svarende til over 6 milliarder kroner i løbet af det næste år. Det skriver den amerikanske erhvervsavis The Wall Street Journal. For at sætte det i perspektiv, svarer det til cirka halvdelen af HBO's årlige investeringer i indhold.

Den store sum penge skal bruges til at producere op til 10 TV-serier, og Apple er allerede begyndt at hyre folk. Blandet andet arbejder Jamie Erlicht og Zack Van Amburg, der begge tidligere var hos Sony Pictures, nu for Apple.

Apple har allerede produceret to TV-shows, det begge bliver vist på Apple Music. Det drejer sig om "Carpool Karaoke" og "Planet of the apps", der begge er i den lettere ende af skalaen og har fået knap så gode anmeldelser. Med $1 milliard kan vi nok forvente, at niveauet bliver en del højere fremover. HBO formår i hvert fald at levere en del kvalitetsserier for pengene.

Apples nye strategi er formodentligt en reaktion på at de etablere selskaber ikke ville være med i en fælles streamingløsning til Apple TV. Ergo må Apple gå forrest og vise vejen med egetproduceret indhold.

Scroll ned for at se kommentarer