Apple er på vej med en skybaseret digital videooptager, der gør det muligt at se live TV, når man selv ønsker det. Apple vil nedbryde forskellen på live-TV og TV on demand, skriver Wall Street Journal i flere artikler.

Princippet er et helt andet end det vi kender fra Apple TV i dag. Apple TV-modellen er lagt an på, at Apples partnere aktivt lægger indhold til salg i Apples butik. Det kunne være en film eller en TV-serie. Det vil sige en traditionel forretningsmodel, hvor men lejer eller køber en film til stream over nettet. En model der er afhængig af, at indholdsproducenterne aktivt gør materiale tilgængeligt.

Radikalt brud med eksisterende tankegang

Apples nye ide er et radikalt brud med den tankegang. I stedet leverer Apples partnere live TV, som man så kan streame - ikke bare direkte, men præcis når man vil (efter tidspunktet for udsendelsen, selvfølgelig). Det betyder, at man kan nå at se en TV-serie, selvom man kommer 10 minutter for sent hjem, for indholdet ligger på Apples digitale videooptager i skyen. Man behøver således heller aldrig mere spekulere på, at huske at optage ting - det klarer Apple for en.

Nu skal der gøres op med konceptet om direkte TV

Ideen er ikke mindre end genial. Så enkel og ligetil, at man kan undre sig over, hvorfor det ikke er sket noget før - og glæde sig over, at der endelig gøres op med konceptet om direkte TV. En af forklaringerne er måske, at det kræver en pænt stor digital videooptager, hvis alt skal optages og kunne leveres til millioner af brugere på samme tid, måske en hel måned tilbage. Apple har dog for nylig åbnet et af verdens største datacentre i North Carolina, og har planer om at bygge et på yderligere 50.000 kvadratmeter. Måske skal de bruges til videooptagelse.

Vi får snart svar på det hele

Hvorvidt Apples nye vision havner i en kommende Apple TV-boks, eller det er beregnet til det Apple-fjernsyn, som alle taler om og forventer, melder oplysninger ikke noget om. Måske er Apple slet ikke på vej med et fjernsyn. Måske er denne nye boks og de nye muligheder det, som Apple har haft planer om hele tiden, mens iagtagere bare har misforstået det, og troet at det handlede om et fjernsyn og ikke om at se fjernsyn.

Forhåbentligt finder vi snart ud af det, for rygterne taler også om at et Apple-event er nært forestående. Måske allerede så tidlige som 12. september.