Apple erkender at de har vurderet forkert hvad angår hvilke iPhones folk efterspørger. Folk har foretrukket iPhone 5s frem for iPhone 5c i langt højere grad end Apple havde regnet med. Specielt i USA. Det oplyser Apples topchef Tim Cook under et telefonmøde med Apples investorer.

Det er som udgangspunkt positivt for Apple, at folk hellere vil have iPhone 5s frem for 5c, da fortjenesten på iPhone 5s er højere. Det har dog haft den lavpraktiske problem, at der var alt for få iPhone 5s tilgængelige til amerikanerne. Det tog det meste af kvartallet af få ændret på produktionen, så den matchede efterspørgslen, hvilket har kostet salg.

Apple regner med, at det især er Touch ID, der har trukket folk over på den dyre iPhone 5s, da iPhone 5c mangler denne funktionalitet. Apple nævner ikke selv den lille prisforskel som en mulighed. En af investorerne spurgte dog direkte, om ikke prisen havde en del af skylden for at iPhone 5c ikke har solgt så godt som forventet. Hertil svarede Cook, at det er første gang at Apple prøver noget sådant (at lancere to forskellige iPhones), og at Apple nu vil kigge på tallene og konkludere, om der er noget, der skal gøres anderledes næste gang.

Dette kan nok tolkes som om, at Apple er klar over, at også den relativt høje pris for iPhone 5c har spillet en rolle for folks valg, og at de vil have dette in mente næste gang. Apple er dog fanget af, af investorer både kræver en høj fortjeneste og samtidig at Apple begiver sig ind på markedet for billigere telefoner. Det er ikke den nemmeste opgave, at tilfredsstille begge ting på en gang.

Apple vil ikke ud med, hvordan fordelingen har været på iPhone 5s og iPhone 5c. Tidligere har undersøgelser dog vist, at der blev solgt to iPhone 5S hver gang der blev solgt en iPhone 5c.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.