Nye tal som Apple netop har offentliggjort viser, at Apple har bidraget til at skabe omkring 1,8 millioner jobs i Europa. Der er 22.000 personer direkte ansat hos Apple i Europa fordelt på 19 forskellige lande. 170.000 jobs er koblet til Apples europæiske leverandører. Langt hovedparten af de mange jobs er relateret til Apples app-økosystem. Her er tallet 1.560.000 jobs.

Kigger man alene på Danmark har Apple 64 ansatte, mens Apples økosystem i Danmark understøtter 45.000 jobs. Dermed er Danmark det 11. største land i Europa målt på antallet af app-relaterede jobs. I København alene er der 21.000, hvilket gør København til den 17. største by i europa. Det er mange jobs, men København blegner noget i forhold tilde tre største europæiske udviklerbyer London, Paris og Amsterdam med omkring 100.000 jobs hver.

Apple samarbejder med 78 danske leverandører, og ellers er det naturligt nok de to nye datacentre i Viborg og Aabenraa der er omdrejningspunktet - Apple to første datacentre i Europa. Derudover har Apple blandt andet taget initiativ til opførelse af nye danske vindmølleparker. En lang række danske virksomheder, herunder CSK, der er specialiter i stålkonstruktioner og arkitekterne Gottlieb Paludan Arkitekter arbejder på Aabenraa og Viborg-projekterne. Apple samarbejder også med Aarhus Universitet om et nyt biomasseprojekt for at skabe vedvarende energi fra landbrugsaffald fra lokale gårde.

Du kan læse meget mere hos Apple: https://www.apple.com/dk/job-creation/

På billedet øverst ses Frederik fra CSK der er med til at bygge der nye datacenter i Viborg, der kommer til at servicere de millioner af mennesker over hele Europa, som benytter Siri, iMessage, Apple Music og andre af Apples tjenester.

Scroll ned for at se kommentarer