Apple har udstedt obligationer i en størrelsesorden, så det er den største udstedelse uden for bankverdenen nogensinde, skriver Bloomberg.

Da Apple forleden præsentere kvartalsregnskab, fortalte de også, at de ville udvide et ambitiøst program med tilbagekøb af aktier for $100 milliarder, svarende til 575 milliarder kroner. Apple har omkring $145 milliarder i likvide midler, men de fleste er bundet i lande uden for USA, dels fordi en stor el af Apples forretning foregår uden for USA, men også af skattetekniske årsager. Det vil være meget dyrt for Apple at flytte disse penge hjem til USA, så for at kunne købe deres egne aktier, skal Apple låne pengene.

Det virker lidt bagvendt, at et selskab med $145 milliarder på kistebunden, skal ud at låne penge, men sådan er det. Apple klarer det ved at udstede primært fastforrentede obligationer med en løbetid på tre, fem, ti eller tredive år. Apple skal bruge $17 milliarder, men markedet har vist stor interesse i at låne Apple penge, så der er kommet tilbud på $40 milliarder.

Ideen med aktietilbagekøb er at øge værdien af de tilbageværende aktier på markedet. Det er forholdsvist normalt i selskaber, hvor pengene begynder at hobe sig op. Ved enten at betale udbytte eller tilbagekøbe egne aktier får aktionærerne del i de ophobede penge. Typisk vælges tilbagekøb af egne aktier, når et selskab mener, at deres aktier er undervurderede, og det således er en god forretning selv at købe dem.

Scroll ned for at se kommentarer