Som vi også har omtalt her på siden, er der i USA i øjeblikket en del debat om et top hemmeligt overvågningprogram, PRISM, som den amerikanske efterretningstjeneste NSA har gang i. Ifølge lækkede informationer går PRISM ud på at NSA skulle have direkte adgang til oplysninger fra en lang række amerikanske internetfirmaer og telefonselskaber.

Apple er nu kommet med en officiel udmelding om udlevering af deres data. Ifølge Apple er der ingen efterretningstjeneste, der har adgang til Apples data. Apple modtager dog jævnligt forspørgsler fra myndighederne på udlevering af data via en dommerkendelse. Ifølge Apple bliver hver enkelt sag behandlet af Apples juridiske hold for at vurdere om data skal udleveres.

Ifølge Apple har myndighederne anmodet om data i 4.000-5.000 sager i løbet af et halvt år. Det lyder af meget, men svarer kun til omkring 20-25 anmodninger om dagen. Omkring 9.000-10-000 af kundernes kontoer eller enheder blev nævnt i disse anmodninger. Anmodninger kom fra føderale, statlige og lokale myndigheder og dækker over efterforskning af kriminelle aktiviteter og efterforskning vedrørende den nationale sikkerhed. Den mest almindelige anmodning er fra politiet, der efterforsker røverier eller andre kriminelle forhold, eftersøgning af børn, forsøg på at finde folk med demens eller forsøg på at afværge selvmord.

Uanset årsagen, vurderer Apples advokater anmodningen, og hvis de skønner at den er i orden, bliver data udleveret til myndighederne. Der vil altid være tale om mindst muligt data nødvendig for efterforskningen. Apple afviser også i enkelte sager at udlevere data, hvis anmodningen ikke er præcis nok, eller der er tvivl om den juridiske gyldighed.

Apple gør også opmærksom på, at de aldrig udleverer Face Time-samtaler eller beskeder sendt via iMessage, da begge dele er krypterede, så ikke engang Apple kan dekryptere dem. Derudover er søgninger i Kort, Siri-aktivitet ikke gemt hos Apple i et format, der kan forbindes til enkelte enheder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.