Apple har efter sigende besluttet at udskyde et planlagt presseevent, hvor der skulle præsenteres nye iPads. Eventet skulle være afholdt den 31. marts, men er altså nu udskudt på ubestemt tid. Sådan lyder det fra Cult of Mac, der har talt med en kilde hos Apple.

Oplysningerne er lidt uldne eftersom Apple aldrig officielt har inviteret til noget event i marts. Apple har altså udskudt et event, der som sådan aldrig formelt har været på tale.

På disse produktevents plejer der at være rigtig mange folk samlet, blandt andet journalister der flyves ind fra hele verden. I disse tider med Corona-smitte, giver det problemer. I Santa Clara County, hvor Apples hovedkvarter ligger, er det endda blevet forbudt at forsamle mere end 1.000 mennesker på ét sted. Så selvom Apple gerne ville afholde et stort event i marts, ville det ikke kunne lade sig gøre. Forbuddet gælder i første omgang indtil 1. april.

Apple kunne selvfølgelig afholde et event uden tilskuere og nøjes med at streame det. Det ville i virkeligheden nok ikke betyde det helt store, da langt de fleste alligevel følger med på denne måde. Journalister kunne så briefes individuelt med produktadgang lokalt. Det er sådan Apple gør det i Danmark eksempelvis. Udsættelsen handler derfor nok mere om strategiske ting. Det kunne være ting som at det vil være svært at trænge igennem i medierne med budskabet om et nyt Apple-produkt. Eller at der er problemer med overhovedet at få leveret produkter, der kan sælges. Så giver det mere mening at vente indtil produkterne rent faktisk er klar til salg.

Det er uvist om Apple afholder event på et senere tidspunkt, eller om produkterne i stedet bliver lanceret og præsenteret på anden vis.