En Apple TV-hacker har har fundet en næsten komplet "Channel Store"-kode i firmwaren til Apple TV. Det er ganske enkelt kode, der kan håndtere tilføjelse og sletning af kanaler samt vise en liste over aktive kanaler. Der er også kode, der gør det muligt at begrænse visse kanaler til bestemte enheder.

Koden blev opdaget, da hackeren forsøgte at tilføje hans medieserver som en kanal på hans ikke-jailbreakede Apple TV. Apple TV har indbygget et ikon med navnet "Tilføj side", som det lykkedes hackeren at aktivere. Han fandt også ud af, at Apple TV ikke har apps, der kompileres og afvikles på enheden i almindelige forstand, som et sker på iPhonen eller iPaden. Det hele er webbaseret, og ikonet peger i virkeligheden bare på TV-stationen medieserver. Via Apples egen kode lykkedes det hackeren at lave en kanal, der pegede på hans egen medieserver, så han kunne afspille film uden om iTunes. Netop fordi det hele er webbaseret, er det dog lykkedes Apple at lukke hullet med det samme. Koden der gør det muligt at tilføje kanaler er der dog stadig - man kan bare ikke længere aktivere koden.

Det er altid interessant med fungerende kode, der holdes skjult. Den må nemlig være der af en årsag. Man laver ikke et komplet framework til tilføjelse og håndtering af kanaler, med mindre det skal bruges til noget. En mulighed er, at Apple lader TV-stationer bruge funktionaliteten, når de skal udvikle nye kanaler til Apple TV. En anden, og mere interessant mulighed er, at funktionaliteten er i testfasen inden den bliver officielt åbnet.

Scroll ned for at se kommentarer