I den seneste version af styresystemet til Apples iOS-enheder (iOS 4.3 beta) er der fundet referencer der tyder på, at Apple vil gøre Apple TV til en spillekonsol. Det drejer sig for eksempel om referencer til "ATVGames" og "ATVThunder" (der peger på en controller af en slags); highscore-lister (Game Center); og en App Store.

Den nyeste genereation af Apple TV, der blev lanceret i september, har samme processor som Apples iOS-enheder og deler det samme styresystem (blot med en anden grænseflade). Så teoretisk er der intet, der forhindrer at man spiller på den. Faktisk forventede undertegnede, at Apple ville have (re)lanceret Apple TV som spillekonsol allerede ved lanceringen, men det skete altså ikke, til trods for den oplagte mulighed. Det hele er ellers på plads- App Storen har bevist sin succes både til iPhonen og til Mac. Hvis man kan benytte iOS-enhederne spm controllere, er det eneste der mangler sådan set bare Apples accept, så kører det.

Apple TV har kun 8GB hukommelse, og ideen har hele tiden været, at den er en enhed, man streamer til, så man skal nok forvente, at det også gælder for spil. Måske er det denne lille forskel, som Apple manglede at at få helt på plads til lanceringen i efteråret.

Men hvorfor stoppe ved spil? Nu når man har enheden i stuen, kan man jo lige så godt tillade alle iOS-apps, webbrowsing etc. Der er nærmest uendelige muligheder, hvilket vi jo har set på iPhonen og iPaden. Hvis Apple gør alvor af muligheden for apps på Apple TV, er vi ved at have nået hele vejen rundt, lige fra håndholdte enheder, over computere til TVet hjemme i stuerne. Det samme koncept på alle enheder, med App Store som den fællesnævner, der binder det hele sammen.

Scroll ned for at se kommentarer