Apple er begyndt at teste den kommende iPhone internt. Testeksemplarerne er pakket ind i tykke skaller, så ingen uvedkommende kan se designet. En ting kan dog ikke skjules, og det er den store skærm. Ifølge 9to5mac findes der mindst to forskellige, som kaldes iPhone5,1 og iPhone5,2 og har kodenavnene N41AP henholdsvis N42AP.

Fælles for enhederne er, at de har en skærm der måler 4 tommer. Alle hidtidige iPhones har haft en skærmstørrelse på 3,5 tommer. Skærmen er kun større i højden, mens bredden er bibeholdt. Det betyder også, at Apple for første gang siden introduktionen, ændrer iPhonens aspektratio, det vil sige forholdet mellem højden og bredden. Tidligere var dette forhold 3:2, mens det fremover vil lægge meget tæt på 16:9, som man keder fra TV. Kigger man på opløsningen vil der i bredden altså stadig være 640 pixels, mens højden forøges med 176 ekstra pixels fra 960 til 1.136.

Der har tidligere været spekuleret i netop dette, at Apple kun ville øge højden på skærmen og ikke bredden, da de giver utrolig god mening i forhold til kørsel af eksisterende apps, lavet til den nuværende opløsning. Man kan læse en nærmere beskrivelse her: Apple kan øge iPhonens skærm til 4″ udelukkende ved at gøre den højere

Peger på lancering i juni

Hvis dette er rigtigt, og det vurderer vi er ret sandsynligt, er det gode nyheder. Ikke bare for dem, der ønsker en iPhone med større skærm, men også for alle dem, der bare gerne vil have en ny iPhone hurtigst muligt. Sidste år lancerede Apple den nye iPhone i oktober, hvor de traditionelt ellers har gjort det i juni under deres årlige udviklerkonference, WWDC. Grunden skulle blandt andet være, at en ny iPhone ikke i sig selv er udviklerrelateret - det handler mere om iOS. Men hvis Apple lancerer en iPhone med en anden aspektratio end nu, er det pludselig ret udvikler-relateret igen. Apps skal omdesignes og der er sikkert også flere fordele ved den større skærm, som Apple mener er vigtig at få ud til udviklerne.

Der er intet bedre sted at få budskaber ud til iOS-udviklere end på WWDC. Noget peger derfor på, at vi allerede om et par uger får præsenteret den nye iPhone. Udviklrene fås samtidig betaadgang til iOS 6, så de kan begynde udviklingen af tilpassede apps inden salget af den nye iPhone og frigivelse af iOS sker senere.

Udover ændringen i skærmstørrelse, har de to forskellige iPhones begge hjem.knap, som der ellers i flere omgange har været rygter om ikke var tilfældet, samt en mini dock-connector.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.