I den netop frigivne beta af iOS 4.3 er der en meget interessant ny funktion der er så vigtig, at den også fortjener at blive nævnt for alle dem, der normalt ikke interesserer sig for Apples betaer. Det er en funktion der indirekte peger frem mod en iPhone uden home-knap. Apple har nemlig introduceret nogle nye gestikulationer, der helt overflødiggør home-knappen. Apple selv kalder det en forsmag på kommende funktionalitet, så iOS-udviklere kan teste hvordan det påvirker funktionaliteten i deres apps.

Med den nye funktion kan man med fire eller fem fingre bringe hjemmeskærmen frem ved at samle fingrene, man kan også bevæge hånden op, hvilket bringer multitaskbaren frem, eller man kan bevæge hånden fra side til side, for at skrifte mellem apps. Specielt den sidste funktion gør det uhyggeligt nemt at skifte mellem de åbne apps. Dem der har en mac, vil måske kende en tilsvarende funktion, hvor man kan skifte mellem åbne apps ved at ved at bevæge fire fingre til siden.

Den nye funktion overflødiggør altså home-knappen og ifølge BGR er det lige præcis det, der vil ske i næste generation af både iPaden og iPhonen. En anonym kilde hos Apple oplyser, at flere ansatte hos Apple allerede nu tester iPads og iPhones uden home-knap. Dermed kommer vi et skridt nærmere Steve Jobs oprindelige ide om en enhed helt uden knapper. Om Apple også vil fjerne nogle af de andre knapper er endnu uvist.

Man kan altså kalde den forsmag vi ser nu, for en storskala test af, om konceptet virker i praksis. Umiddelbart virker det som en vanvittig ide, men når man tænker lidt over det, så virker det faktisk som en ret god ide, der ud over at gøre det hurtige at skrifte mellem apps, også vil gøre designet mere stilrent.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.