Apples iBeacon-teknologi skal hjælpe blinde til at finde vej i Londons undergrundsbane, the Tube. Foreløbig er der dog kun tale om en prototype. Systemet der kaldes wayfindr, er udviklet af det digitale designstudie ustwo i samarbejde med ungdomsafdelingen af organisationen Royal London Society for Blind People.

Sådan virker det

Wayfindr er bygget ved hjælp af beacons, der er nogle små bluetoothsendere, som via iBeacon-teknologien kan kommunikere med iPhones i nærheden. Den information der kommunikeres er afstanden mellem beacon og telefon. Når telefonen er i kontakt med flere beacons på samme tid, kan man ret præcist regne ud, hvor den telefonen sig. En slags mini GPS-system til positionsbestemmelse baseret på bluetooth-sendere i stedet for satelliteer.

iPhonen ved altså hele tiden hvor den blinde er, og kan derfor komme med meget præcise anvisninger til hvor personen skal gå hen. Lyden afspilles ikke i et sæt almindelige øretelefoner, men via såkaldte bone conduction-øretelefoner, der overfører lyden via en knogle, så den blinde stadig kan høre lyden fra omgivelserne.

Ifølge Royal London Society for Blind People er problemer med at finde rundt i London et af de helt store, og det nye system skal være med til at give blinde og svagtseende mere frihed.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.