Apples iPhone står stadig for over halvdelen af de ledende mærkers overskud i mobilbranchen. I tredje kvartal 2011, hvor salget af iPhone 4S ikke er med, har Apple et overskud på $3,843 milliarder, hvilket er 52% af branchens samlede overskud.

Samsung er godt med med 29%, mens Nokia med et overskud på kun $302 millioner bidrager med 4% og er helt væk i forhold til tidligere. Apple tjener med andre ord mere end 10 gange så meget på at sælge telefoner, som Nokia gør. Siden 2007, det år iPhonen blev lanceret, er Nokias overskud faldet med rundt regnet $10 milliarder på årsbasis. I 2007 stod Nokia for 67% af branchens overskud, mens Apple kun stod for 4%. Den gang hævdede flere analytikere hårdnakket, at iPhonen aldrig ville få andet end kosmetisk indflydelse på mobilbranchen, hvilket altså har vist sig at være en fejltagelse af de helt store. At kunne gå fra at være branchens absolutte sværvægter til ingenting på kun fire, er nærmest skræmmende.

Nokia kan dog trøste sig med, at det står endnu værre til for LG og Motorola, der begge har underskud og derfor bidrager negativt til branchens indtjening. For nylig købte Google ellers Motorolas mobilafdeling (købet er ikke officielt godkendt endnu) til trods for at Motorola har haft underskud på at sælge mobiltelefoner siden 2007 og har tabt over $2 milliarder.

Kilde: Forbes

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.