Apple har i Mexico netop tabt en sag om rettigheden til iPhone-navnet, skriver Electronista. Siden 2003 har firmaet iFone været aktiv på telekommunikationsmarkedet. Apples iPhone blev som bekendt først lanceret i 2007. Heldigvis for alle parter er de to navne registreret og beskyttet i hver deres varemærkeklasse. Umiddelbart er der derfor ingen problemer i, at begge selskaber beholder deres navne. iFone er registreret i klasse 38, som dækker telekommunikation, mens iPhone er registreret i klasse 9 og 28, der dækker elektronik og spilleenheder.

Apple har dog forsøgt også at få rettigheden i klasse 38 med et argument om, at iFone ikke aktivt brugte navnet. Det har en dommer dog afvist, endda ved tre lejligheder. Apple har hver gang tabt sagen, og har altså måtte acceptere, at iFone fortsætter med at benytte deres navn og at Apple ikke kan få beskyttet iPhone i klasse 38. iPhone ligger ganske enkelt for tæt på iFone.

Afgørelsen for ingen betydning for Apple ret til at bruge navnet iPhone, som de hele tiden har gjort i Mexico.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.