Analysefirmaet IDC er kommet med de foreløbige tal for mobiltelefonsalget i årets andet kvartal. Apple har øget sin globale markedsandel fra 5,1% til 6,4%, og er stadig nummer tre efter Samsung og Nokia, der dog begge er langt foran Apple med 24,1% henholdsvis 20,6%. Tendensen er at Samsung øger sin markedsandel, mens Nokia taber markedsandele. Efter Apple kommer ZTE, der går en smule frem og LG, der til gengæld har mistet halvdelen er markedsandelen sammenlignet med sidste år.

Apple taber markedsandele i smartphonesegmentet

Hvis man kun kigger på smartphonesegmentet, er billedet en hel del anderledes. Apple taber for første gang i et stykke tid markedsandele. Ikke fordi de sælger færre telefoner (Apples salg er steget 27,5%), men fordi Samsung buldrer derudaf med en stigning på mere end 170%, og derved løftet hele branchen. Man skal dog bide mærke i, at Samsung ikke længere opgiver tal for smartphonesalget, der med andre ord er et estimat foretaget af IDC ud fra det totale antal solgte enheder. Der må derfor nødvendigvis være en pænt stor usikkerhed omkring tallene og IDC's defination af hvilke Samsong-mobiler, der er smartphons, og hvilke der ikke er.

Samsung buldrer derudaf

Skal man tage tallene for troende, har Samsung solgt næsten dobbelt så mange smartphones som Apple i årets andet kvartal. Apple har så igen solgt næsten tre gange så mange smartphones som Nokia, der nok engang må betegnes om den helt store taber. Nokias markedsandel er mere end halveret på bare et år, hvor Nokias salg er faldet med 40%. Fortsætter tendensen i dette kvartal, vil Nokia blive overhalet af både ZTE og HTC ved næste kvartalsopgørelse.

Slut for RIM (BlackBerry)

Opgørelsen er også slut på RIMs's (BlackBerry) æra. De er gået fra at være verdens anden største smartphoneproducent til at ligge 4-5 stykker. I denne opgørelse er de dog helt uden for top 5-listen - og kommer næppe tilbage igen.

Den klart vigtigste tendens i tallene er dog, at det totale salg af mobiltelefoner er stagneret. Stigningen er kun omkring 1% om året nu. Til gengæld er flere og flere af de solgte telefoner smartphones. For et år siden var omkring hver fjerde solgte mobiltelefon en smartphone, nu nærmer andelen sig en tredjedel.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.