Apple meddeler at de har stoppet udvilkingen af deres to billedbehandlingsprogrammer iPhoto og Aperture. iPhoto var målrettet almindelige brugere og Aperture det professionelle segment. De to programmer er blevet erstattet af et nyt program, der slet og ret hedder "Photos". Det lægger sig funktionsmæssigt et sted mellem Aperture og iPhoto. Du kan læse en anmeldelse af Photos til Mac her.

Apple har forklaret baggrunden i en mail til deres kunder:

Kære Aperture-kunde

Sidste juni introducerede vi det nye Fotos til iOS 8 og til OS X Yosemite og iCloud-fotobibliotek, som giver dig mulighed for at gemme alle dine billeder sikkert i iCloud og få adgang til dem, uanset hvor du er.

Til foråret lancerer vi så Fotos til OS X, og når det sker, vil Aperture ikke længere kunne købes i Mac App Store. Du kan godt fortsætte med at bruge Aperture på OS X Yosemite, men du vil ikke længere kunne købe det.

Du kan overføre dit Aperture-bibliotek til Fotos til OS X, inkl. dine billeder, justeringer, album og nøgleord. Efter overførslen forbliver dit Aperture-bibliotek intakt. Aperture og Fotos har dog ikke et fælles, kombineret bibliotek, så de ændringer, du laver efter overførslen, vil ikke blive delt mellem de to programmer.

Du kan læse mere om Fotos til OS X ved at klikke her. Og hvis du er interesseret i at prøve OS X 10.10.3 Public Beta, som indeholder Fotos til OS X, kan du klikke her.
Tak, fordi du har brugt Aperture. Vi håber, at du vil kunne lide det nye Fotos til OS X.

Venlig hilsen
Apple

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.