En patentansøgning som Apple indsendte i februar er netop blevet offentliggjort af det amerikanske patentkontor. Patenter er meget interessant for iPhone-brugere, da det beskriver en ny metode til fremstilllign af fingeraftrykssensorer på. I patentet beskrives selve metoden og det apparatur, der skal anvendes til produktion af sensoren. For en gang skyld er der tale om et rigtigt patent, og ikke et softwarepatent.

Det smarte ved Apples løsning er, at den samler nogle dele, der tidlige var adskilte komponenter, i et samlet løsning - der i princippet minder om den måde man producerer halvlederkredsløb på. Det gør produktionen billigere og mere enkel, hvilket betyder, at den nemmere kan skaleres op til de mængder Apple eksempelvis skal bruge i iPhonen.

Samtidig bliver sensoren i Apples løsning mere pålidelig, da den består af færre dele, der kan gå i stykker. Da de forskellige elementer er tættere på hinanden, vil aflæsningen af fingeraftrykket også blive mere nøjagtigt.

Patenter har rødder tilbage i 2010 i firmaet UPEK, som senere fusionerede med AuthenTec, som blev opkøbt af Apple for et par milliarder kroner sidste år.

Da Apple ikke producerer fingeraftrykssensorer til markedet, er ideen med at spendere 2 milliarder selvfølgelig, at Apple skal bruge sensorne i deres egne produkter. Ifølge rygterne måske allerede i den kommende iPhone.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.