Apple har slået en stilling op, hvor et af kravene er at man har dansk som modersmål. Personen skal indgå i Apples Siri-team. Ansvarsområdet bliver udviklingen af kode til naturlig sprogbehandling på dansk. Derudover skal personen komme med input og forslag i forhold til nye innovative muligheder og nye produkter specifikt målrettet det danske marked.

Har tidligere søgt praktikant

Det er ikke første gang Apple søger dansktalende medarbejdere til Siri-holdet. I november 2012 ledte Apple efter en praktikant, hvor et af kravene var at man talte enten dansk, arabisk, norsk, svensk, finsk eller hollandsk. Denne stilling var begrænset til 6 måneders ansættelse, og altså betinget af at man bare kunne et af sprogene, ikke nødvendigvis dansk.

Det er noget helt andet denne gang. Nu søger Apple en regulær softwareingeniør til fuld ansættelse for hvert af sprogene. Desuden står der specifikt i jobopslaget, at man bliver ansvarlig for udviklingen af Siri på ens eget sprog og til ens hjemmemarked.

Nu er det sikkert: Siri kommer på dansk

Apple slår altså nu fast med syvtommersøm, at planen er at Siri også skal kunne tale og forstå dansk. Nu skal det sådan set bare føres ud i livet. Første skridt er allerede på plads i iOS 8, hvor man kan diktere på dansk og få det oversat til tekst.

Ud over dansk søger Apple personer med andre modersmål og tilsvarende ansvarsområder for andre lande end Danmark.

I øjeblikket forstår Siri engelsk, spansk, kinesisk, fransk, tysk, japansk, italiensk og koreansk.

Se hele jobopslaget hos Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.