Der sker vildt meget på området for digitale personlige assistenter for tiden. Så sent som i sidste uge præsenterede de oprindelige grundlæggere af Siri deres vision for en intelligent digital assistent kaldet Viv. Nu er der så ydermere rygter om at Apple arbejder på en standalone Siri-enhed med indbygget mikrofon og højttaler. Formodentlig i stil med Amazon Echo. Med Amazon Echo kan man via stemmen afspille musik, lave to-do-lister, sætte alarmer, streame podcast, få oplysninger om vejr og trafik samt meget andet. Google har også lige præsenteret et lignende produkt kaldet Google Home. Apple skule efter sigende havde arbejdet på Siri-enheden før Amazon lancerede Echo sidste sommer.

Sammen med den nye Siri-enhed vil Apple åbne Siri op for udviklere, der kan gøre deres tjenester og apps tilgængelige via Siri. I dag kræver al Siri-aktivitet i tredjeparts apps at Apples udviklere er med inde over. Fremover bliver det altså noget alle kan gøre, hvis de vil. Det var faktisk sådan grundlæggerne af Siri oprindeligt forestillede sig at det skulle virke, og som de nu efter bruddet med Apple forsøger at lancere via deres egen Viv.

Enheden vil blive netforbundet og integrere med HomeKit og AirPlay. Planen er at Apple vil løfte sløret på WWDC-konferencen, der starter om nogle få uger. Rygterne taler også om, at Apple vil lancere Siri til OS X i samme ombæring.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner