Den kommende Apple TV er måske nærmere en frigivelse end man skulle tro. I hvert fald eksisterer der en enhed med kodenavnet J33 skriver 9to5mac. Der er den nye betaversion af iOS 5.1 der afslører det. Apple har jævnligt referencer til nye produkter i deres styresystemer.

Første kategori er af typen "AppleTV3,1", som der blev fundet referencer til i oktober (læs mere). Den slags reference er alene en såkaldt identifier eller placeholder, det vil sige at softwaren er forberedt på at kunne kommunikere med det pågældende produkt, når det engang kommer på gaden, uanset om det så eksisterer på nuværende tidspunkt eller ej. En slags forberedelse på et muligt fremtidigt produkt, kunne man kalde det. Kodenavne som J33 er næste kategori og kun noget, der bruges om produkter (prototyper), der eksisterer fysisk.

Der eksisterer altså hos Apple et helt konkret produkt med kodenavnet J33, vel og mærke et produkt der er er så langt fremme i udviklingen, at den kører med iOS 5.1 og ikke bare noget testsoftware. Der findes sikkert også prototyper kaldet J32, J34 og alt muligt andet. De er bare ikke nævnt nogle steder i den nuværende software, fordi de enten er opgivet igen, eller ikke er nået langt nok i udviklingen til at skulle testes med det rigtige styresystem.

Hvad J33 så præcist dækker over, er selvfølgelig ikke til at sige, men man kan formode at der er tale om en opgradering til den nye A5-processor og mulighed for afspilning af video i 1080p. At Apple allerede skulle arbejde på en Apple TV 3 er lidt overraskende, eftersom der gik hele fire år mellem den oprindelige og toeren.