Apple har været ret påholdende med oplysninger om batteritiden på det kommende Apple Watch. Det nærmeste vi er kommet er Tim Cooks udtalelse om, at det skal oplades dagligt. Det vil i praksis sige om natten.

9to5mac skriver, at Apple har haft en målsætning om, at batteriet skal kunne holde til en hel dags brug. For at være på den sikre side regner Apple med 19 timer. Så er der fem timer til at sove i. Det er selvfølgelig ikke 19 timers aktivt brug men en blanding af aktivitet og passivitet. Apple regner med 2,5-4 timers aktivt brug på en opladning. I standby kan uret holde 3 dage og i sleep mode op til 4 dage.

Det er så målsætningen, noget andet er virkeligheden. Apple skulle have stress-testet uret med forskellige apps, og det holdet meget godt med 3-4 timers hård aktivt brug, ifølge kilderne. Til gengæld er standby tiden nok tættere på 2-3 dage.

Er oplysningerne rigtige, at det helt klart, at Apple har gået efter at man skal kunne bruge uret en hel dag. Ikke bare sådan nogenlunde eller ca. en dag, men at mans skal kunne regne med, at Apple Watch holder til en dags brug, så man ikke løber tør midt på dagen, men kan nøjes med at lade op om natten. Det er klart, at jo længere batteritid desto bedre, men opladning hver nat virker som et udemærket kompromis, hvis det holder.

Til gengæld vil opladninger i løbet af dagen, være em deal breaker for de fleste. Man kan nok overkomme at tage uret af og sætte til opladning hver nat - det er bare en vanesag, men ikke midt på dagen. I virkeligheden er det ikke meget ulig, hvad vi har set med mobiltelefoner. I gamle dage kunne de nærmest holde i ugevis. Moderne smartphones, skal typisk lades op hver dag. Sådan bliver det altså også med Apple Watch.