Er er ved at gøre klar til at sige farvel til den velkendte dock-connector, skriver iMore. Apple har brugt den 30-benede dock-connector lige siden 3. generation af den oprindelige iPod, det vil sige i næsten 10 år, så man kan sige, at det er ved at være på tide med noget nyt.

Årsagen til skiftet skulle være ønsket om en mindre connector, så der bliver mere plads til batteri eller anden hardware. Hvilken connector Apple har planer om, melder historien til gengæld ikke noget om. Et bud kunne være Thunderbolt, men det kunne også "bare" være en mikroversion af den nuværende dock-connector.

I takt med at Apple har overflødiggjort kablet synkronisering, samt har indført AirPlay, er nødvendigheden af en connector med alle mulige forbindelser blevet mindre.

Det helt store problem for Apple er, at de ved at gå væk fra den klassiske dock-connector, samtidig siger farvel til et enormt økosystem at tilbehør. Man må derfor næste forvente, at Apple vil bruge en løsning, hvor man relativt enkelt, via en adaptor, kan sætte nye iPhone i en gammel iPhone-dock. Dette taler for en miniudgave af dock-connectoren, da en adaptor mellem to stik, der bare har forskellig størrelse, er både nem og billig at lave.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.