Et netop offentliggjort dokument løfter lidt af sløret for, hvad Apples planer er med den nye safirglasfabrik, de har opført i Arizona i USA, skriver 9to5mac. Dokumentet viser en korrespondence mellem Apple og de amerikanske myndigheder. Fabrikken ligger i en såkaldt "Foreign Trade Zone" som på alle områder svarer til at den ligger uden for USA. Det vil sige, at hvis ting fra fabrikken skal ind i resten af USA, skal det fortoldes. Det er dog ikke meningen, da 100% af det fabrikken producerer skal eksporteres. Det er korrespondencen med myndigheder angående denne handelszone, der er blevet lækket.

Apple har travlt med at komme i gang

Af dokumenterne anmoder Apple om en hurtig godkendelse, da Apples plan er, at fabrikken skal starte produktionen i februar. Apple kalder selv tidsplanen for aggressiv. Det indikerer at de komponenter fabrikken producerer, skal bruges i produkter allerede i år. Apple har i hvert fald travlt med at komme i gang.

Skal bruges til "ny kritisk delkomponent"

Lige så interessante er det, at Apple kommer ind på hvad fabrikken skal producere. I øjeblikket bruger Apple safir i Touch ID-sensoren og i iOS-enhedernes kameralinser. At opføre en fabrik med det formål virker dog som overkill. Andre bud har været, at safiren skal bruges til iPhone-glas eller måske glas til et helt nyt Apple smartur. Apple afslører ikke direkte hvad det handler om, men at den højteknologiske fremstillingsproces skal producere en ny kritisk delkomponent som skal bruges i et Apple-produkt, der skal sælges i hele verden.

Den højteknologiske fremstillingsproces skal producere en ny kritisk delkomponentApple, om den nye safirfabrik

Det man skal hæfte sig ved er "ny kritisk delkomponent". Det ville Apple næppe skrive, hvis der blot var tale om en eksisterende komponent, der nu bare skulle fremstilles af safir i USA. Vi må tage Apples ordlyd for pågældende, og regne med, at det handler om en del komponent, der ikke tidligere har været brugt af Apple. Om det så er et safirglas til iPhonen eller et ur, må tiden vise. Men kameralinser og touch ID-sensor er det næppe. Det sidste har dog været en af flaskehalsene for iPhone 5s-produktionen, så helt udelukkes kan det ikke, omend det næppe vil kunne kaldes en "ny" delkomponent.

Spændingen stiger

Det hele er stadig omgæret af mystik, og selvom Apple i dokumentet løfter lidt af sløret, et vi nu faktisk blevet endnu mere spændte på, hvad det hele drejer sig om. Men belært af tidligere erfaringer, skal man selvfølgelig passe på, ikke at skrue forventningerne alt for højt op.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.