Mens flere kloge hoveder har travlt med at forudsige, at iPhonens popularitet synger på sidste vers, går det stik modsat i iPhonens hjemland, USA. Det seneste undersøgelse fra NPD, der holder øje med antallet af smartphones i den amerikanske befolkning, er god læsning for Apple. Ikke nok med at Apple går frem til den højeste markedsandel nogensinde, Apple øger også afstanden til den nærmeste konkurrent, Samsung. Apple er gået 7 procentpoint frem, mens Samsung "kun" er gået 4 point frem. 42% af de amerikanske smartphoneejere har nu en iPhone, mens Samsung må nøjes med en markedsandel på 26%.

På tredjepladsen ligger Motorola, der dog ikke ser ud til at have nydt godt af at være blevet købt af Google. Motorola går nemlig tilbage, og befinder sig i lommerne hos mindre end 10% af amerikanerne. Værst af de store ser det dog ud for HTC, der med raketfart taber markedsandele, og nærmest er blevet halveret på et år. BlackBerry går (selvfølgelig) også kraftigt tilbage, og har mistet mere end halvdelen af de få kunder, de havde i forvejen.

Gruppen "andre" der inkluderer Microsoft/Nokia går også tilbage. Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at Nokia har fået fodfæste i USA endnu.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.