At sige at Apple ejer smartphonebranchen er ikke langt fra sandheden. Nok bliver der langet billige Android-telefoner over disken i en lind strøm, men producenterne tjener stort set ingen penge på det. Nye tal for årets 3. kvartal fra Strategy Analytics viser at Apple sidder på 91% af hele branchens overskud. Resten må deles om de sidste 9%. Det betyder med andre ord at Apple tjener 10 gange så mange penge som alle andre smartphoneproducenter i verden tilsammen.

Ellers er det mest bemærkelsesværdige ved opgørelsen, at verdens næstmest kendte producent, Samsung, slet ikke er med blandt de øverste. Efter Apple med 91% kommer de tre kinesiske producenter Huawei, Vivo og OPPO, der alle ligger lidt over 2%. Resten af producenterne deler de sidste godt 2%.

Samsungs indtjening på mobiltelefoner har i seneste kvartal taget et voldsomt dyk efter fiasko-lanceringen af Galaxy Note 7, der brød i brand i mange tilfælde, og efter en mislykkedes ombytningsaktion helt blev pillet af markedet. Ifølge nogle analytikere kan det have kostet Samsung op mod $17 mia. i manglende salg.

Hvordan det går med salget af iPhone 7 ved vi først når Apple fremlægger regnskab for det indeværende kvartal engang i starten af næste år. Apple har ikke offentliggjort nogle salgstal endnu, men er dog et af de få selskaber, der oplyser salgstal i forbindelse med deres regnskabsfremlæggelser.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.