I mange lande, herunder Danmark, har Apple solgt iPhone 4 ulåst via deres egen hjemmeside. Man har derfor har muligheden for officielt at købe en ulåst iPhone uden om teleselskaberne, hvis det er det, man har haft lyst til.

Fra og med i dag tilbyder Apple også amerikanerne en ulåst iPhone 4 via deres fysiske butikker såvel som via deres hjemmeside. Prisen er $649 for 16GB og $749 for 32GB svarende til 3.350 kr og 3.875 kr. Hertil skal lægges lokal sales tax (moms), der svinger fra 0-10% alt efter hvor i USA, man køber sin iPhone.

Det nye tiltag gør det yderst attraktivt at købe en iPhone 4 i USA fremfor i Danmark. Sammenlignet med Apples priser i Danmark, sparer man omkring 1.300-1.500 kr alt efter sales tax. Tidligere har det ikke været fornuftigt at købe sin iPhone i USA da den jo har været låst til AT&T.

Inden man farer ud og køber sig fattig i iPhones i USA, skal man selvfølgelig huske på, at det kun er lovligt at indføre for 3.250 kr, når man ankommer til Danmark fra USA, med mindre man gerne vil betale moms af sine indkøb. Men selv hvis man betaler moms på sin amerikanske iPhone 4, er der stadig en besparelse på 500 kroner.

Man skal selvfølgelig også huske på, at få købt en ulåst iPhone 4 og ikke en af dem, der er låst.

Det mest interessante ved Apples nye tiltag er, hvad årsagen er. Skyldes det at Apple skal af med de sidste iPhone 4 inden iPhone 5 bliver lanceret, eller er den en generel strategiændring? Hvis det sidste er tilfældet, og iPhone 5 således også bliver solgt ulåst i USA, må man forvente, at importen af iPhones fra USA til Danmark, vil stige ret markant, når man nu kan få en ulåst iPhone med en stor besparelse. Tidligere var den store stopklods, at iPhonen var låst, men det er den altså ikke mere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.