Apple har fremlagt regnskab for kalenderåret første kvartal 2018. Da Apple kører med forskudt regnskabsår i forhold til kalenderåret er det regnskabsåret 2018's andet kvartal der er tale om.

Omsætningen i kvartalet blev $61,1 milliarder og overskuddet $13,8 milliarder. Det er begge dele betydeligt bedre end i samme periode sidste år, hvor Apple omsatte for $52,9 milliarder og fik et overskud på $11,0 milliarder. Det er faktisk det bedste regnskab for andet kvartal nogensinde i Apples historie.

Det gode regnskab dækker over øget salg af iPhones samt solid vækst i kategorien Tjenester. Omsætningen på tjenester er steget med 31% sammenlignet med sidste år og nåede i kvartalet op på $9,9 milliarder. Apple Tjenester-kategori omfatter iTunes, App Store, Apple Music, iCloud, Apple Pay og AppleCare.

"Vi er begejstrede over at kunne rapportere det bedste marts-kvartal i Apples historie med stærk vækst i omsætningen i kategorierne iPhones, Tjenester og Wearables", udtale Tom Cook. "Kunderne valgte iPhone X mere end nogen anden iPhone hver eneste uge i marts-kvartallet lige som de gjorde efter lanceringen i december kvartalet. Vi voksede desuden i alle vores geografiske segmenter med over 20% vækst i Kina."

Apple oplyser desuden at de hæver udbetalingen af dividende til aktionærerne med 16% og at der igangsættes et nyt program til tilbagekøb af aktier for $100 milliarder. Apple regner med at det igangværende tilbagekøbsprogram på $210 milliarder afsluttes i dette kalender år.

Apple regner med at omsætte for $51,5-53,5 milliarder i indeværende kvartal.

Salgstal for iPhone, iPad og Mac

Apple solgte 52,2 millioner iPhones i kvartalet, hvilket er 1,4 million mere end i samme kvartal året før. Apple udspecificerer ikke salgstallene for de enkelte iPhone-modeller.

Salget af iPads er steget med 0,2 millioner til 9,1 millioner enheder mens Mac-salget nåede 1,1 millioner enheder mod 4,2 millioner i samme periode året før.

Apple oplyser ikke salgstal for HomePod, Apple Watch eller Apple TV. De indgår i kategorien "Andre produkter". Omsætningen i hele kategorien steg 38%, hvilket formodentligt dækker over en stigning i salget af de enkelte enheder også. Specielt Apple Watch oplever stor vækst, noterer Apple.