Apple har netop fremlagt et rekordregnskab for 3. kvartal af regnskabsåret 2011, hvilket er kalenderårets 2. kvartal. Omsætningen er steget 82% og overskuddet 125% sammenlignet med sidste år. Den primære årsag til det er den stigende succes for iOS-enhederne. Salget af iPhones steg svimlende 142% sammenliget med samme kvartal sidste år og er samtidig Apples bedste-iPhonekvartal nogensinde. Der er nu solgt over 129 millioner iPhones siden lanceringen i 2007.

Halvdelen af Apples salg

Salget af iPhonen udgør nu næsten halvdelen af Apples samlede salg, som i seneste kvartal oversteg 150 milliarder kroner. Der sælges nu iPhones for omkring 25 milliarder kroner om måneden. Hvem havde troet det i sommeren 2007, da Apples langede den første iPhone over disken?

Det flotte salg forklarer ret godt hvorfor Apple ikke har travlt med at sende en ny iPhone på markedet. Salget af den gamle går jo forrygende. 3. kvartal plejer endda at være et af årets mindste, fordi mange afventer årets nye iPhone.

Sundhedstegn af vigende salgstal ikke dikterer lanceringen af nye produkter

Det er et sundhedstegn, når det ikke er svigtende salgstal der presser producenter til at smide en nyt produkt på gaden, for at lave lidt røre i andedamen og skabe et ekstra salg. Apples salg af iPhonen er så fremragende, at de kan tage sig den tid de skal bruge på at få næste generation klar, uden at skulle haste noget på markedet, for at redde vigende salg med et nyt spændende produkt. I gamle dage sprøjtede producenterne nye telefoner på markedet som vi andre skifter underbukser (nogen gør det vidst stadig). Apple introducerede en ny strategi med 12 måneder mellem hver opdatering, hvilket af mange blev set som det rene selvmord, da så lang tid mellem nye enheder ville få kunderne til at søge andre muligheder. Intet har dog været mere forkert, og de seneste salgstal beviser da også, at har man det rigtig produkt, så spiller det ikke den store rolle om det er 12 måneder gammelt. For os forbrugere er det i hvert fald at foretrække at der først kommer nye produkter, når der er en mening med det og ikke fordi salgafdelingen ikke holder deres estimere salg.

Du kan læse mere om Apples regnskab på iMacguide.dk

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.