Apple har netop fremlagt rekordregnskab for seneste kvartal. Der blev solgt hele 7,33 mio iPads i kvartalet sammenlignet med 4,19 mio i forgående kvartal. Det er en stigning på 75%. Dermed er der blevet solgt næsten 15 mio iPads sidste år (3 kvartaler), hvilket er mere end iPhonen solgte de to første regnskabsår på markedet (6 kvartaler).

iPadens salgstal overgår langt estimaterne for salget det første år på 1-5 millioner enheder, der blev meldt ud ved præsentationen af iPaden sidste år. Estimaterne på 1 million blev betegnet som konservative, mens estimaterne på 5 blev kaldt optimistiske. Gad vide hvad dem der gættede på 15 mio så blev kaldt?

iPaden kan nu fås officielt i 46 lande. 20 kom til i december, mens yderligere 15 lande får iPaden i januar. Til sammenligning kan iPhonen fås i 90 lande. Til trods for en kraftig produktionsforøgelse, har Apple stadig svært ved at følge med efterspørgslen. Apple kan sælge alle de iPads der ryger af samlebåndet. At Apple stadig introducerer den nuværende iPad i nye lande, viser med al tydelighed, at produktionen overhovedet ikke kan følge med. Vi snakker om en produkt, der nu har været på markedet i næsten 10 måneder, og Apple er stadig nødt til kun langsomt at introducere det på nye markeder.

Når Apple nu kun 2-3 måneder før introduktionen af iPad 2 stadig ikke kan følge med efterspørgslen, er det meget svært at forestille sig, at de kan nå at rette på på det inden lanceringen. At efterspørgslen er stigende kvartal efter kvartal, selv her kort før lancering af iPad 2, hvor man kunne forvente at folk ellers ville holde lidt igen, betyder efter min mening, at det ser dystert ud i forhold til en tidlig lancering af iPad 2 i Danmark.

Fabrikkerne bruger deres kapacitet på at producere den nuværende iPad til de hungrende kunder, hvilket lægger bånd på kapaciteten til at producere iPad 2. Der er formodentlig heller ikke er den helt store udnytte kapacitet nogen steder, for så burde de jo allerede have udnyttet den. Det kan med andre ord vise sig, at efterspørgslen på den nuværende iPad er den største hæmsko for en stor iPad 2-produktion.

Vi skal dog ikke tage sorgerne på forskud, og før Apple har meldt noget officielt ud omkring lanceringen, er intet sikkert.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.