Apple har annonceret regnskab for første kvartal 2017. Da Apple kører med forskudt regnskabsår er det regnskabsårets andet kvartal, der er tale om.

Omsætningen i kvartalet blev $52,9 milliarder og overskuddet $11,0 milliarder. Det er begge dele bedre end i samme periode sidste år. Det gode resultat dækker over øget salg af Macs og en kraftig stigning i kategorien "Tjenester", der blandt andet dækker over salg i iTunes Store, iCloud etc.

"Vi er stolte over at kunne offentliggøre et stærkt marts-kvartal med en stigning i omsætning i forhold til december-kvartalet og en fortsat stærk efterspørgsel på iPhone 7 Plus," udtaler Tim Cook, Apples CEO.

Salgstal

Salget af iPhones faldt fra 51,1 millioner til 50,8 millioner enheder. Det skyldes ikke lavere efterspørgsel. Forklaringen er at kvartalet denne gang dækker over 13 uger, hvor det sidste år var 14 uger. Tager man højde for det er salget af iPhones faktisk steget 5-6 procent. Apple oplyser at specielt salget af den store iPhone 7 Plus overgår deres forventinger, og at de haft haft problemer med at tilfredsstille efterspørgslen. Derudover er antallet af folk der opgraderer deres gamle iPhones til nye det højeste nogensinde.

Salget af iPads faldt fra 10,25 millioner til 8,92 millioner. Her kan den kortere periode ikke forklare nedgangen i salget. Apple oplyser dog at salget er bedre end de havde forventet.

Hvor salget af Apples iOS-enheder altså faldt en smule, steg salget af Macs fra 4,02 millioner til 4,20 millioner. Apple oplyser at det især er stærk efterspørgsel på den nye MacBook Pro, der er årsagen.

Apple oplyser ikke salgstal for hverken Apple Watch eller Apple TV. De indgår begge i kategorien "Andre" i Apples regnskab. Det er dog værd at notere at salget i netop denne kategori er steget 31%. Apple oplyser også at salget af Apple Watch er fordoblet i 6 ud af Apples 10 største markeder siden forgående kvartal.

Det går også godt for Apple Pay, der nu er tilgængelig i 15 lande. I løbet af det sidste år er transkaktionerne steget med 450%. Både Apple Music og iCloud oplever stigninger på tocifrede procent.

Apple oplyser at de forventninger en omsætning på $43,5-45,5 milliarder i det igangværende kvartal.

Scroll ned for at se kommentarer