Den anden dag viste de officielle tal, at Apple er verdens største producent af smartphones foran Samsung og Nokia. Nu er de generelle tal for det de fem største producenter i mobilbranchens salg i seneste kvartal så kommet på banen. Også her går det godt for Apple. De kan uden nogen som helst konkurrence præstere branchens højeste vækst. Apples vækst på 142% har været kendt siden Apple for nylig fremlagde kvartalsregnskab, men ingen andre kommer i nærheden. Tættest på er ZTE, der vokser med 36%. Værst ser det ud for Nokia hvis salg er faldet med over 20% svarende til 25 millioner enheder. LG's salg er faldet med omkring 19%. Nokia beholder dog førstepladsen foran Samsung, hvis markedsandel står i stampe.

Til trods for at iPhone 4 efterhånden er en et år gammel telefon, går salget altså forrygende. Apple er nu verdens fjerdestørste producent at mobiltelefoner efter at have overhalet ZTE. Fortsætter tendenserne, vil Apple næste gang være nummer 3, da LG som sagt hastigt mister terræn. Det er meget bemærkelsesværdigt, eftersom LG for bare et år siden, solgte næsten 4 gange så mange telefoner som Apple.

Det der engang blev betegnet som en nichetelefon er nu en af verdens bedst sælgende telefoner, og uden sammenligning den der får mest omtale og er med til at sætte standarden for resten af branchen.

At Nokias salg falder så kraftigt, kan ikke forklares med at de fejler på smartphonemarkedet. Det er i højere grad salget af Nokias almindelige telefoner, der svigter. Formodentligt fordi tendens med at brugerne skifter til smartphones slår kraftigt igennem nu. Problemet for Nokia er bare, at kundernes nye smartphone ikke er fra Nokia, men fra Apple eller en af de mange Android-modeller.

Kilde: IDC

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.