Med sine kun 6,1 mm er den nye iPad Air 2 lige præcis tyndere end konkurrenten fra Sony og indtager dermed en sikker plads som verdens tyndeste tablet. Derfor var det da også især vægt og tykkelse, der blev lagt vægt på, da Apple præsenterede deres nyeste iPad.

Men lav vægt og smal talje gør det ikke alene. Og Apple fastholdt da også, at der hverken er sparet ydelse, skærmkvalitet eller kamera i den nye iPad, som altså til fulde skulle overhale sine forgængere på disse områder.

Ny processor og klar til Apple Pay

iPad Air 2 er udstyret med Apples A8X-processor, der er udviklet specielt til iPads. Den skulle efter sigende være op til 40 procent hurtigere end A7-processoren, der sidder i de tidligere iPads, og dermed skulle hastigheden altså være sikret. Ifølge Apple er GPU 2,5 gange hurtigere i den nye model i forhold til forgængeren iPad Air.

Nu hvor Apple også er ved at være klar til at lancere Apple Pay, er den nye iPad naturligvis også klar til det. iPad Air 2 har derfor fået fingertryksaflæseren Touch ID ombord, så den uden problemer kan bruges til Apple Pay, når denne betalingsløsning på et tidspunkt bliver frigivet. Samtidig bruger man naturligvis også Touch ID til at låse sin iPad op, når den skal i brug.

Ny skærm til udendørs brug

Skærmen på den nye iPad er stadig 9,7 tommer og opløsningen er der heller ikke ændret på. Men det er der til gengæld på selve overfladen. Den nye iPad har fået en speciel anti-spejling overflade, der skulle reducere spejling med helt op til 56%, og ifølge Apple er den laveste genspejlning, man kan finde på nogen som helst tablet.

Sidder man altid indenfor med sin iPad, er spejling da heller ikke det store problem, men opholder man sig ofte udendørs, vil man ofte komme ud for problemer med spejling – især når solen skinner – og her vil den nye anti-spejling effekt for alvor komme til sin ret.

Nyt og bedre kamera

Endelig er den nye iPad Air 2 blevet udstyret med et langt bedre kamera end sin forgænger. Hvor iPads ellers altid har haltet lidt efter iPhones på kamerasiden, er den nye iPad helt på linje med iPhone 6.

Kameraet er på 8 megapixel med aperture F/2.4, og videoer kan optages i fuld HD med 1920 x 1080p. 

Ligesom iPhone 6 kan iPad Air 2 også lave time lapse-videoer og kameraet har har burst mode. Den eneste forskel er, at hvor iPhone 6 kan optage video i slowmotion med 240 billeder i sekundet, må man med iPad Air 2 nøjes med 120 billeder i sekundet

iPad Air 2 kommer ud over i sølv/hvid og grå/sort også i den guld-farve, som har været et hit på iPhones, og trods de nye features vil batteritiden fortsat være på 10 timer.

Hvis nogle ønsker gear til den nye iPad, plejer inCover at være hurtigt ude med nye spændende ting. De er i hvert fald fuld opdateret på iPhone 6 cover og andet tilbehør. Vi glæder os til at høre fra folk som får den nye iPad i hænderne.

Scroll ned for at se kommentarer