En af de overraskende ting på Apples MacBook Pro-event i sidste uge var oplysningen om, at Apple har indgået et samarbejde med skærmproducenten LG om to helt nyt topskærme specielt designet til brug sammen med Apples MacBook og MacBook Pro.

Fås med 4K- eller 5K-opløsning

Den ene skærm hedder LG UltraFine 4K. Det er en skærm på 21,5 tommer med 4K-opløsning (4096 x 2304 pixels). Den anden skærm hedder LG Ultrafine 5K og er på 27 tommer med en 5K-opløsning (5120 x 2880 pixels). Begge skærme er af IPS LCD-Typen og har USB-C-tilslutning, som også kan bruges til at oplade MacBook'en med. Det betyder, at når man har tilsluttet MacBook'en til skærmen, så oplades MacBook'en automatisk via det samme kabel.

Fungerer som USB-C-hub

Skærmene har indbygget USB-C-hub med tre porte der kan bruges til tilslutning af andet udstyr som eksempelvis en ekstern harddisk etc. På den måde kan skærmen samtidig fungere som en dockingstation for ens bærbare Mac. Skærmene er som sagt udviklet specielt til brug med MacBooks og det betyder blandt andet, at man kan justere lysstyrken på skærmen med MacBook'ens normale lysstyrke-regulator. Skærmene kan justers i højden samt vinkles (vippes).

Den store 5K-skærm har også indbygget stereohøjttalere, kamera og mikrofon til brug for Facetime etc.

5K-skærmen kræver en Mac med Thunderbolt 3, mens 4K-skærmen kan bruges af alle Macs med en USB-C-port.

Pris og tilgængelighed

21,5″ LG Ultrafine 4K koster 5.749 kroner (link til Apple Store)

27″ LG Ultrafine 5K koster 10.490 kroner (link til Apple Store)

Bemærk: Apple har meddelt at der resten af 2016 er 25% rabat på ovenstående skærme

Begge skærme kan fås fra december. Den lille kan dog allerede bestilles nu, men bliver altså først afsendt senere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.