539 dage har vi måttet vente, siden Apple sidst opdaterede iMac'en. Den ikoniske computer der vel næsten er selve symbolet på Apple. Men hvilken computer de så også har præsenteret her til aften.

Det første man lægger mærke til er et næsten ufatteligt tyndt design. Den nye iMac er kun 5 mm tynd langs kanten. Ifølge Apple har det været en ingeniørmæssig bedrift, at få den så tynd - og det tror vi på. Det er bestemt ikke noget man ser hver dag.

Udover designet er den største nyhed er at iMac'en ikke længere har et optisk drev. Tidlige har Apple fjernet det optiske drev fra Mac mini og Retina MacBook'en har heller intet optisk drev, og selvom der nok skal lyde enkelte utilfredse røster, så er der den vej det går. Optiske drev er stort set fortid, men skulle man alligevel have brug for et, sælger Apple et eksternt optisk drev.

iMac'en kommer i to forskellige udgaver. En med en skærm på 21,5 tommer og en med 27 tommer. Hver model fås i to forskellige processor-konfigurationer svingende fra 2,7GHz til 3,2GHz. Begge quad-core Intel Core i5. Alle maskiner fås som standard med 8GB RAM.

Skærmen er en af de ting, der har fået en ordentligt overhaling. Takket være en ny teknologi, står billedet meget skarpere og 75% af lysrefleksionerne er fjernet.

Køber man den største model, kan man vælge mellem en traditionel harddisk på 1TB, et SSD-drev på op til 768GB eller en kombination, som Apple kalder Fusion Drive - fusionsdrev. I forhold til det sidste, så styrer OS X selv at det udnyttes bedst muligt i forhold til ydelsen. Fusionsdrevet er stort set lige så hurtigt som et SSD-drev i dagligdags brug, hævder Apple.

Den nye iMac købes fra november eller december alt efter hvilken model, det drejer sig om.

Priserne starter ved 10.599 kroner for den mindste 21,5"-udgave og op til 15.999 kr for 27"-udgaven i standard konfiguration.

De to små modeller kommer i november og de to store i december.

Specifikationer

Skærm: 21.5" (1.920 x 1.080) eller 27" (2.560 x 1.440)

Processor: Quad-core Intel Core i5. 21":2,7GHz eller 2,9GHz. 27": 2,9GHz eller 3,2GHz.

RAM: 8GB

Lager: 1 TB HDD. Kan konfigureres til SDD eller fusionsdrev alt efter model.

Grafik: NVIDIA GeForce GT 640M, NVIDIA GeForce GT 650M, NVIDIA GeForce GTX 660M eller NVIDIA GeForce GTX 675MX

Porte: SDXC-kort. Fire USB 3, To Thunderbolt, Mini DisplayPort, Gigabit ethernet

Andet: Trådløs tastatur og mus eller trackpad.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.