Apple har fremvist iOS 14 og givet en smagsprøve på de nye ting, der blandt andet inkluderer den største opdatering af hjemmeskærmen nogensinde med nyt widgetdesign og App Library, en ny måde at bruge App Store på med App Clips, smarte opdateringer i Beskeder og meget andet.

De nye widgets giver et hurtigt overblik over de oplysninger, du skal bruge, og kan fastlåses i forskellige størrelser på enhver af hjemmeskærmens sider. Brugerne kan lave en Smart Stack med widgets, som bruger enhedens intelligens til at fremhæve den rigtige widget baseret på tidspunktet, stedet og aktiviteten.

Hjemmeskærmens sider kan vise widgets, som er tilpasset arbejde, rejser, sport, underholdning og andre interesseområder. I slutningen af hjemmeskærmens sider findes App Library, et nyt område, som automatisk organiserer alle brugerens apps i en enkel visning, der er nem at navigere i, og på intelligent vis fremhæver de apps, som kunne være nyttige i netop dette øjeblik. Brugerne kan vælge, hvor mange af hjemmeskærmens sider, der skal vises, og nemt skjule sider for at få hurtigere adgang til App Library.

Indgående FaceTime- og telefonopkald og interaktion med Siri får et helt nyt, kompakt design, som giver brugerne mulighed for at blive i den app, de er i gang med at bruge. Med understøttelse af Billede i billede kan iPhone-brugere nu se en video eller besvare et FaceTime-opkald, imens de bruger en anden app.

"Med iOS 14 har de mest ikoniske elementer i iPhone-oplevelsen fået et nyt design, og vi starter med den største opdatering af hjemmeskærmen nogensinde," udtaler Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. "iPhone bliver endnu mere effektiv og nem at bruge med flotte nye widgetdesign på hjemmeskærmen, App Library, som automatisk organiserer alle dine apps, og App Clips, som er hurtige og nemme at finde."

Med App Clips kan du finde og bruge apps på en helt ny måde

Et App Clip er en lille del af en app, som er designet til at kunne findes i det øjeblik, der er brug for den. App Clips er tilknyttet et bestemt produkt eller en bestemt virksomhed og indlæses på få sekunder til en specifik handling, for eksempel leje af en scooter, køb af kaffe eller betaling for parkering. De kan nemt findes og åbnes ved at scanne en ny App Clip-kode designet af Apple eller via NFC-tags og QR-koder eller deles i Beskeder eller fra Safari, alt sammen med den sikkerhed og anonymitet, man forventer.

Læs mere om App Clips her.

Opdateringer i samtaler i Beskeder

Beskeder er et centralt sted at kommunikere med venner og familie, og nu bliver det endnu nemmere at holde kontakten og få hurtig adgang til vigtige beskeder. Brugerne kan fastlåse samtaler i toppen af deres liste med beskeder, nemt holde sig opdateret med livlige gruppesamtaler via omtaler og integrerede svar og tilpasse samtaler yderligere ved at indstille et gruppebillede ved hjælp af et billede eller en emoji. De nye Memoji-muligheder i Beskeder er mere inkluderende og mangfoldige med nye frisurer, hovedbeklædning, tildækning af ansigtet og meget andet.

Grønnere bevægelsesmuligheder og nye guides i Kort

Kort gør det nemmere end nogensinde at navigere og gå på opdagelse med nye cykelvejledninger, ruteplanlægning til elektriske køretøjer og kuraterede byguider. Cykelvejledninger tager højde for stigninger i terrænet, hvor meget trafik, der er på en vej, og om der er trapper på ruten. Ruteplanlægning til elektriske køretøjer tilføjer stop til opladning på den planlagte rute baseret på køretøjets aktuelle opladning og opladertyper. Guides tilbyder en kurateret liste over interessante steder at besøge i en by udarbejdet af et udvalg af pålidelige kilder. Guides er en fantastisk metode til at opdage nye restauranter, finde populære seværdigheder og udforske nye anbefalinger fra respekterede brands som AllTrails, Complex, The Infatuation, Time Out Group, The Washington Post og andre.

Forbedrede anonymitetsfunktioner giver større gennemsigtighed og mere kontrol

Alle apps skal nu indhente brugertilladelse, inden de sporer brugeren. Senere på året vil App Stores produktsider indeholde resuméer af udviklernes selvrapporterede anonymitetspraksis, som vises i et enkelt, letforståeligt format. Derudover kan brugere opgradere eksisterende konti til Log ind med Apple, vælge at dele deres omtrentlige placering med appudviklerne i stedet for deres nøjagtige placering, når de giver en app adgang til placering, og nyde godt af endnu større gennemsigtighed i forhold til en apps brug af mikrofon og kamera.

Yderligere funktioner i iOS 14

Translate er udviklet til at være den bedste og nemmeste app til oversættelse af samtaler. Den tilbyder hurtig og naturlig oversættelse af tale og tekst mellem 11 forskellige sprog.4 Funktionen til “brug på enheden” giver brugerne mulighed for at opleve alle appens funktioner offline til privat oversættelse af tale og tekst. Læs mere den nye app til oversættelse i iOS 14.

Siri udvider sin viden og sine svar på komplekse spørgsmål fundet på hele internettet og kan nu sende lydbeskeder. Tastaturdiktering kører på enheden, når brugeren dikterer beskeder, noter, mail og meget andet.

Hjem-appen gør det endnu nemmere at styre dit intelligente hjem med nye automatiseringsforslag og udvidede kontrolfunktioner i Kontrolcenter, som giver hurtigere adgang til tilbehør og scener.

Digitale bilnøgler giver brugerne en sikker metode til at bruge iPhone eller Apple Watch til at låse deres bil op og starte den. Digitale bilnøgler kan nemt deles via Beskeder eller deaktiveres via iCloud, hvis en enhed bliver stjålet, og de er tilgængelige i år via NFC.

Appen Sundhed har helt nye funktioner til søvnstyring, bedre forståelse af lydniveauer der kan påvirke hørelsen, og en ny tjekliste til Sundhed – et centralt sted til administration af sundheds- og sikkerhedsfunktioner, som f.eks. Nødopkald SOS, Nødinfo, EKG, Faldregistrering og meget andet. Sundhed vil også understøtte nye datatyper til mobilitet, Helbredsjournaler, symptomer og EKG.

Tilgængelighed

Udviklerversionen af iOS 14 er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer fra i dag, og en offentlig betaversion bliver tilgængelig for iOS-brugere næste måned. Nye softwarefunktioner bliver tilgængelige dette efterår som en gratis softwareopdatering til iPhone 6s og nyere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.