Apple oplyser at de senere på året lancerer en helt ny iMac målrettet professionelle brugere. iMac Pro, kommer den til at hedde. iMac Pro er optimeret til avanceret grafisk redigering, udvikling af indhold til virtual reality og 3D-rendering i realtid. Allerede nu har Apple løftet sløret for specifikationerne, der bliver i særklasse.

iMac Pro får en 27" Retina 5K-skærm og vil være den mest kraftfulde Mac Apple nogensinde har solgt. Den vil altså overgå den dedikerede arbejdsstation Mac Pro. Det skyldes en Intel Xeon-processorer med op til 18 kerner og en nyt Radeon Pro Vega GPU med op til 16 GB indbygget HBM2-hukommelse. Det giver iMac Pro med Vega GPU’en en ydeevne på op til 11 teraflops (single precision) til 3D-rendering i realtid og levende VR med høj billedfrekvens. Ved half-precision, der er perfekt til maskinlæring, giver iMac Pro en ydeevne på op til 22 teraflops.

Den rendyrkede flash-arkitektur og et nyt termisk design giver iMac Pro op til 80 procent mere kølekapacitet i det samme tynde og strømlinede iMac-design.

iMac Pro understøtter op til 4 TB SSD og op til 128 GB RAM. Med fire Thunderbolt 3-porte kan den tilsluttes op til to højtydende RAID-systemer og to 5K-skærme på samme tid. For første gang nogensinde på en Mac har iMac Pro 10 GB Ethernet, hvilket giver en op til ti gange hurtigere netværksforbindelse.

Pris og tilgængelighed

Lanceringen af iMac Pro er planlagt i december med priser fra $4.999, hvilket i Danmark nok bliver lige over 45.000 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.