Apple har løftet sløret for en ny højttaler med mange smarte funktioner. Højttaler hedder HomePod og Apple beskriver den som en "banebrydende trådløs højttaler til brug i hjemmet". Højttaleren har en funktion så lydbilledet automatisk bliver indstillet i forhold til placeringen i hjemmet og Apple fremhæver i det hele taget enhedens lydkvalitet. HomePod har en stor opadvendt bashøjttaler og en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med retningsstyring samt seks mikrofoner. Højden er lige under 18 cm og enheden styres af en indbygget A8-chip.

HomePod er designet til at fungere sammen med et abonnement på Apple Music, så den har adgang til mere end 40 mio. sange. Med sin omfattende viden om personlige præferencer og forskellige musiksmage kan den hjælpe brugere med at opdage ny musik.

"Apple genopfandt den bærbare musik med iPod, og nu vil HomePod genopfinde vores musikoplevelse i hjemmet med trådløs teknologi", udtaler Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. "HomePod forener en stærk højttalerteknologi, Siri-intelligens og trådløs adgang til hele Apple Music-biblioteket i en smuk højttaler, der er mindre end 18 cm høj og alligevel kan fylde næsten ethvert rum med musik uden forvrængning og samtidig fungere som en nyttig assistent i hjemmet."

Det mest interessante ved HomePod er at den integrerer med Siri. Det kan bruges til at styre selve højttaleren med og til at finde musik med, men det kan også bruges til at sende beskeder med, få oplysninger om vejret med samt betjene intelligente enheder i hjemmet med. Kort sagt den sædvanlige Siri-funktionalitet.

HomePod understøtter Apples nye AirPlay 2, der blandt andet gør det muligt at afspille musik i flere højttalere på samme tid.

HomePod kan købes fra december, men desværre kun i Australien, Storbritannien og USA til at starte med. Apple har ikke oplyst et lanceringstidspunkt i Danmark. Prisen i USA bliver $349, hvilket nok ender på lige over 3.000 kroner i Danmark, når den tid kommer.